EN
Zgradarstvo

Zgradarstvo

HEP ESCO – energetski učinkovite zgrade

Povećanje energetske efikasnosti u zgradama jedan je od ključnih koraka prema smanjenju štetnih emisija u okoliš. Sektor zgradarstva odgovoran je za preko 40% ukupne potrošnje energije u Hrvatskoj.

Provedbom mjera energetske učinkovitosti kao što su zamjena stolarije, ugradnja termostatskih ventila i prelazak s jednog energenta na drugi sprečava se neracionalno rasipanje energije, smanjuju se troškovi za održavanje, poboljšava kvaliteta prostora u kojem se svakodnevno boravi  i doprinosi konceptu održivog razvoja na globalnoj razini.

HEP ESCO je do kraja 2016. godine proveo mjere energetske učinkovitosti  na 61 objektu , ukupne površine 174.265 m2, kroz investicije od 58.066.909 kn čime su ostvarene godišnje uštede od preko 5.564.566 kn te godišnje smanjenje emisija CO2 za 3.448.408 kilograma.

Projekti  energetske  učinkovitosti  po ESCO modelu  provedeni  su u  javnom sektoru  školama grada Karlovca, Općoj bolnici Sisak, Općoj bolnici Varaždin, školama grada Siska, školama  Međimurske županije, školama Varaždinske županije, školama Krapinsko-zagorske županije, školama Karlovačke županije i privatnom sektoru poslovnoj zgradi CROSCO, Hotel Adria Biograd n/m.