EN
Certificirani stručnjak za upotrebu RETScreen

Certificirani stručnjak za upotrebu RETScreen

RETScreen® je svjetski poznat i učinkovit softverski alat za analizu projekata čiste energije temeljen na Excelu, kojeg koristi preko 450.000 stručnjaka širom svijeta. RETScreen® omogućava inženjerima, arhitektima i financijskim planerima da brzo i jeftino odrede tehničku i financijsku isplativosti različitih energetskih projekata: projekata obnovljivih izvora energije, projekata energetske učinkovitosti, projekata kogeneriranja energije i projekata zagrijavanja i hlađenja. Materijali i slučajevi iz prakse prilagođavaju se potrebama polaznika za svaku obuku pojedinačno. Sudionici tečaja usvajaju znanja za procjenu isplativosti provedbe mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u sektoru industrije i zgradarstva i korištenje međunarodno priznatog softvera RETScreen®. Znanja stečena na tečaju koriste se u procesu izrade energetskih studija za obnovu postojećih zgrada kao i izradu idejnih rješenja prilikom projektiranja novih sustava, što je u skladu s novim EU direktivama.

Cilj tečaja je praktična primjena mjera energetske učinkovitosti kako bi se prilikom izrade energetskih pregleda te kasnije same rekonstrukcije građevina predložilo najbolje tehničko i ujedno troškovno optimalno rješenje. HEP ESCO ima praktičnih iskustava u projektima energetske učinkovitosti te izradi studija korištenjem RETscreen® računalnog programa koje su ostvarene na provedenim ESCO projektima. Tečajeve će održavati certificirani treneri.
 Tečaj na hrvatskom tržištu subvencionira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tečaj je podržan od strane Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Tečajevi se održavaju kroz 3 radna dana u vremenu od 08:30 do 17:30 sati. Termini održavanja tečaja mogu se vidjeti na linku  info o tečaju

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.