EN
Otvorena prva ELEN punionica u Našicama

Otvorena prva ELEN punionica u Našicama

13.04.2017.
Hrvatska elektroprivreda danas je pustila u rad prvu ELEN punionicu za električna vozila u Našicama, koja je smještena na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Punionicu su otvorili Stjepan Pintarić, gradonačelnik Grada Našica i Domagoj Puzak, zamjenik voditelja tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Našicama postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Našice dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektroslavonije Osijek, Pogona Našice.

Na punionici u Našicama moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ELEN punionicama je trenutno besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu elen@hep.hr.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. U fazi realizacije priključka na elektroenergetsku mrežu nalaze se punionice u Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Pagu, Novom Marofu, Braču  i ostalim gradovima.