Poziv za medije - ELEN punionica u Jastrebarskom

Poštovani,

pozivamo Vas na puštanje u rad ELEN punionice za električna vozila u Jastrebarskom, koje će se održati u srijedu, 8. lipnja 2016. godine, na Strossmayerovom trgu, s početkom u 10 sati.

Otvorenju punionice prisustvovat će Zvonimir Novosel, gradonačelnik Grada Jastrebarskog i Domagoj Puzak, član tima za e-Mobilnost u Sektoru za strategiju i razvoj HEP-a d.d.

Punionica u Jastrebarskom postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Jastrebarsko dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Karlovac (pogon Jastrebarsko). Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt e-mobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio devetnaest javnih ELEN punionica i to po jednu u Jastrebarskom, Krapini, Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji i Križevcima (koja se nalazi u probnom radu), te četiri u Osijeku, tri u Varaždinu i pet ultrabrzih punionica u Koprivnici.

Uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Vodicama, Metkoviću, Zadru, Bujama i Zagrebu, a do kraja godine u Rijeci, Umagu, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Vinkovcima, Čakovcu, Ludbregu...

S poštovanjem,
SEKTOR ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE