EN
U trajni rad puštena ELEN punionica za električna vozila u Zaboku

U trajni rad puštena ELEN punionica za električna vozila u Zaboku

17.03.2017.
U sklopu svečanog otvorenja Energetskog centra Bračak, Hrvatska elektroprivreda danas je u trajni rad pustila ELEN punionicu za električna vozila u Zaboku.

ELEN punionica u Zaboku postavljena je  temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje su Krapinsko-zagorska županija i Opća bolnica Zabok dali pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Zabok.

Na ELEN punionici kod dvorca Bračak moguće je istodobno punjenje dvaju vozila na priključcima mod3 tipe2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ELEN punionicama je trenutno besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koju  vlasnici električnih vozila u Hrvatskoj mogu dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu elen@hep.hr.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 35 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima, od čega je pet brzih AC/DC punionica ugrađeno u Koprivnici, dok se u Zagrebu nalazi jedna ultrabrza punionica sa solarnim nadstrešnicama, za koju je dizajnerski tim prošlog tjedna dobio prestižnu dizajnersku nagradu  iF DESIGN AWARD 2017.