EN
Kakvoća zraka u blizini HEP-ovih izvora

Kakvoća zraka u blizini HEP-ovih izvora

U cilju praćenja utjecaja HEP-ovih termoelektrana na kakvoću okolnog zraka uspostavljene su lokalne dvije mreže:

1. Mreža za praćenje kvalitete zraka u Zagrebu:

  • postaja Vrhovec - dušikov dioksid (NO2)
  • postaja Bijenik - sumporov dioksid (SO2) i krute čestice (PM10).


2. Mreža za praćenje kvalitete zraka u Plominu:

  • postaja Ripenda - sumporov dioksid (SO2), krute čestice (PM10), dušikov dioksid (NO2) i prizemni ozon (O3)
  • postaja Sv. Katarina  -  sumporov dioksid (SO2),  dušikov dioksid (NO2) i prizemni ozon (O3)
  • Plomin - sumporov dioksid (SO2) i  dušikov dioksid (NO2)
  • Klavar- krute čestice (PM10)

Podatke o mjernim postajama za praćenje kakvoće zraka i rezultati mjerenja koncentracija onečišćujućih tvari objavljuje  Hrvatska agencija za okoliš i prirodu.

Ova stranica upotrebljava kolačiće
Nužni kolačići - omogućuju interakciju s uslugom ili internetskom lokacijom kako biste mogli pristupiti osnovnim značajkama za pružanje te usluge. Odnose se na zatraženu uslugu kao što je, npr. identifikator sesije trenutačnog posjeta.
Funkcionalni kolačići - omogućuju internetskoj stranici pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju, npr. pamćenje jezika na kojem se prikazuje sadržaj stranica toga internetskog mjesta.
Statistički kolačići - omogućuju prikupljanje podataka u agregiranom obliku bez identificiranja samoga korisnika. Služe za praćenje ponašanja korisnika na internetskoj stranici u svrhu istraživanja tržišta i praćenja analitike. Ovi uvidi omogućuju internetskoj stranici poboljšavanje sadržaja i razvijanje boljih značajki koje unaprjeđuju korisnički doživljaj.
Marketinški kolačići - omogućuju prikupljanje informacija o navikama i ponašanju korisnika na internetskom mjestu radi objavljivanja relevantnih oglasa za korisnika usklađenih s njegovim interesima. Također se mogu koristiti i za mjerenje učinkovitosti neke kampanje.
Prihvaćam odabrane
Na ovoj mrežnoj stranci koriste se kolačići. Molimo Vas da pročitate Obavijest o kolačićima.
Prihvaćam sve