EN

HE Ombla - informiranje javnosti

11.03.2013.
HEP je danas, 11. ožujka, na svojim internetskim stranicama objavio dodatnu stručnu dokumentaciju o zaštiti okoliša za projekt HE Ombla.

Javnosti su ovdje dostupni Plan upravljanja bioraznolikošću područja HE Ombla i ocjena prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu (izrađivač WSP), koji su predmet javne prezentacije te izrađene stručne podloge (ulazni materijali) za izradu Plana upravljanja bioraznolikošću područja HE Ombla i ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu: Studija utjecaja izgradnje HE Ombla na ekološku mrežu (Elektroprojekt); Sektorska Studija utjecaja izgradnje HE Ombla na faunu šišmiša (Oikon); Sektorska Studija utjecaja izgradnje HE Ombla na ribe (Hrvatsko ihtiološko društvo) i Sektorska Studija utjecaja izgradnje HE Ombla na špiljsku faunu (Hrvatsko biospeleološko društvo).

Navedeni su dokumenti u tiskanom obliku, dostupni na adresama: HEP Proizvodnja, Pogon HE Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića, Dubrovnik, i HEP d.d. Ul. grada Vukovara 37, Zagreb, uz prethodnu najavu poslanu dva dana ranije na adresu elektroničke pošte: ombla@hep.hr

Uvažavajući činjenicu da je došlo do promjene u regulativi u zaštiti prirode u odnosu na razdoblje kada je za HE Omblu ishođeno Rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš, HEP je kao društveno odgovorna tvrtka ponovio istražne radove na području HE Omble te u dogovoru s EBRD-om ugovorio izradu dodatne stručne dokumentacije. Rezultat provedenih istražnih radova su nove mjere zaštite okoliša i prirode koje se prezentiraju javnosti radi prikupljanja komentara i mišljenja. Postupak informiranja javnosti traje 30 dana, a u sklopu kojega će se održati i javno izlaganje u Dubrovniku. O točnom vremenu i lokaciji održavanja javnog izlaganja, javnost će se izvijestiti najavom u lokalnim medijima i na web stranicama HEP-a. Pitanja, komentare i primjedbe u vezi s prezentiranom stručnom dokumentacijom mogu se u navedenom roku uputiti na adresu elektroničke pošte ombla@hep.hr. Odgovori će biti objavljeni na web stranici HEP-a.