EN
HEP Opskrba potiče mlade inovatore

HEP Opskrba potiče mlade inovatore

06.12.2018.
Mladi osnivači startupa, patenata i inovativnih proizvoda pokazali su da Hrvatska itekako ima razloga za optimizam te proizvode koji plijene pažnju i kod kuće i u svijetu.

O inovativnosti, transformaciji energetskog sektora, isplativosti obnovljivih izvora, kupcima koji će postati i proizvođači električne energije te mnogim drugim trendovima u energetskom sektoru i ove se godine raspravljalo na tradicionalnom, sedmom Susretu kupaca HEP Opskrbe u Splitu, Osijeku, Opatiji te Zagrebu. HEP Opskrba, koja i sama teži inovativnosti i uvodi niz takvih usluga za svoje kupce, ove je godine omogućila i mladim inovatorima da pokažu što su najinovativniji među njima već osmislili i s kakvim se proizvodima probijaju u Hrvatskoj i u svijetu.
 
Tako su se kupci HEP Opskrbe upoznali s HEPI Traderom, koji im omogućava samostalno upravljanje nabavom električne energije, praćenje trendova i uspoređivanje cijena na tržištu, a samim tim i optimiziranje troškova i unaprjeđivanje poslovanja. Osim toga, vidjeli su SOLVIS, hrvatskog proizvođača fotonaponskih modula, usmjerenog na proizvodnju ekološki prihvatljivog i svima dostupnog izvora energije, s kojima su već godinama prisutni i na svjetskom tržištu. Među izlagačima su bili i Newton Technologies Adria, koji su osmislili tehnologiju pretvaranja govora u tekst u realnom vremenu, zatim Vectrino, koji snimaju građevine iz zraka i pod vodom. Kupcima je pažnju privukao i STEMI, edukacijski proizvod, koji djecu uči programiranju i elektronici kroz aplikaciju i izgradnju robota. Peekator je prisutnima pokazao kako iskoristiti tehnologiju za 'mistery shopping', a Foodin, kuhinjski asistent, kako pametno kupovati prehrambene proizvode preko aplikacije. Izlagač Grow city – EcoBox je predstavio samoodrživi mobilni sustav za uzgoj hrane, dok je Genus, stroj za sortiranje graha, pokazao kako sortirati grah, uz pomoć umjetne inteligencije. Udruga slijepih iz Zagreba predstavila je ručno rađene sapune s točkicama.
 
Simpatije okupljenih svakako je pridobio projekt 5L4-VKO, robot popularno zvan Slavko, edukativni alat s tablet aplikacijom, koji kod korisnika razvija programersko razmišljanje i uči ih kako programirati svog robota. Mladi inovator Ivan Kožar, kojemu je Nikola Tesla inspiracija od osnovne škole, izradio je Teslinu zavojnicu, moduliranu glazbom, a predstavnike mladih genijalaca zastupao je i tim, koji je predstavio Mundus, društvenu igru, koja je spojila Monopoly, Sraz, Rizik i kviz. Iz profesionalne eSports organizacije s timovima u svim popularnim eSport igrama predstavili su se Zagreb 360 Gaming, koji žele postati jedan od najutjecajnijih eSport timova s ovih prostora. HEP Opskrba je predstavila i HEPI i HEPI Partner, koji kupcima omogućavaju niz pogodnosti i uštede u potrošnji struje, a Kandit se pobrinuo da se posjetitelji mogu zasladiti s njihovim čokoladama.
 
- Jako smo sretni što je naš susret kupaca postao događaj na kojem sve više naših kupaca želi biti, na kojem aktivno sudjeluju, razmjenjuju znanja i iskustva te što svake godine pomičemo granice u inovacijama i učimo nešto novo. Posebno nam je drago što smo i našim mladim osnivačima startupa i inovatorima omogućili da nam pokažu i onu ljepšu stranu Hrvatske, a koju se često nepravedno zanemaruje, domaću pamet koja itekako ima što pokazati i kod kuće i u svijetu. Naš susret kupaca je, prije svega, mjesto na kojem inspiriramo jedni druge. Zato se već veselimo i idućem susretu, da vidimo kakve nam sve novosti nosi 2019. godina – istaknula je Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe.
 
HEP Opskrba, kao društveno odgovorna kompanija koja brine o mladim talentiranim umjetnicima, u svoj program uvrstila je i izuzetnog mladog virtuoza Martina Kutnara, koji je prvi u Hrvatskoj svoj nastup imao na električnoj harmonici.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.