EN
HEP Opskrba u sklopu akcije „100 zelenih stabala“ uredila okoliš HE Zakučac

HEP Opskrba u sklopu akcije „100 zelenih stabala“ uredila okoliš HE Zakučac

05.05.2017.
U sklopu projekta ZelEn HEP Opskrba četvrtu godinu zaredom provodi akciju „100 zelenih stabala“. Ove godine uredili su okoliš HE Zakučac, najveće hidroelektrane u Hrvatskoj.

Četvrtu godinu zaredom, zajedno sa sadašnjim i budućim  kupcima proizvoda ZelEn, zaposlenici HEP Opskrbe uredili su okoliš jedne HEP-ove hidroelektrane. Ove godine to je hidroelektrana Zakučac, najveća hidroelektrana u Hrvatskoj, koja se nalazi u donjem toku rijeke Cetine, pokraj Omiša.
HEP Opskrba, pridružila se proslavi 55 godina rada hidroelektrane Zakučac i manifestaciji obilježavanja Kaštelanovih dana koju provodi grad Omiš, selo Zakučac i Srednja škola Jure Kaštelan iz Omiša. Sadnjom 55 jablana za drvored „Jurini jablani“ na simboličan način obilježeni su Kaštelanovi dani, a učenici Srednje škole Jure Kaštelana izveli su prigodni recital.

U protekle tri godine, u sklopu akcije „100 zelenih stabala“ uređen je okoliš i posađena su stabla oko  hidroelektrana Ozalj,  Kraljevac i Čakovec, s ciljem povećanja svijesti o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo.
 Ovom akcijom HEP Opskrba, dobitnica nagrade Greenovation, za najbolji ukupni program zelenog gospodarstva, želi doprinijeti programu Ujedinjenih naroda, pokrenutom 2010. godine, pod nazivom “Milijarda zelenih djela – međunarodni pokret kojim štitimo planet i osiguravamo održivu budućnost“.

Naše hidroelektrane kao obnovljivi izvori energije, temelj su za kreiranje i razvoj proizvoda ZelEn, jedinstvenog  okolišno i društveno održivog proizvoda, kojeg je prepoznalo više od 60 društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj. Broj hrvatskih poduzeća koja odabiru električnu energiju iz obnovljivih izvora stalno se povećava i to je još jedan od načina kako svi zajedno brinemo o očuvanju okoliša. Do danas smo prodali više od 630  milijuna kWh zelene električne energije. Posebno nas veseli činjenica da se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Još jednom zahvaljujemo svim kupcima ZelEna na iskazanom povjerenju i sudjelovanju u našoj zajedničkoj zelenoj priči.“ istaknula je, tijekom akcije, Nada Podnar, direktorica marketinga HEP Opskrbe.

Osim  zaposlenika HEP Opskrbe i  HEP Proizvodnje, ovu zelenu akciju podržali su i kupci proizvoda ZelEn. „Kupnjom proizvoda ZelEn pokazujemo kako ulaganje u zelenu proizvodnju nije samo obaveza i trošak, već i pametna investicija u održivi razvoj. Stella Croatica vodi brigu o ljudima i okolišu i na taj način integrira gospodarske, ekološke i društvene faktore u svakodnevno poslovanje. Odlukom o korištenju električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora Stella Croatica je još jednom potvrdila  opredijeljenost za kontinuiranu brigu o zajednici u kojoj posluje. Uključivanjem u projekt „100 zelenih stabala“, posebnu pažnju pridajemo očuvanju prirode, što je temeljno načelo našeg poslovanja“, izjavio je Andrija Polić iz Stelle Croatice.
 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.