EN
HRT nastavlja koristiti proizvod ZelEn - HEP-ovu energiju iz obnovljivih izvora

HRT nastavlja koristiti proizvod ZelEn - HEP-ovu energiju iz obnovljivih izvora

25.05.2017.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) nastavlja koristiti HEP-ovu električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Samo u 2016. godini HEP Opskrba je HRT-u isporučila ukupno 4.556 MWh električne energije iz obnovljivih izvora, što je potvrđeno certifikatom jamstva porijekla energije ZelEn.
 


Zahvaljujemo Hrvatskoj radioteleviziji što je odabrala HEP Opskrbu za svojega opskrbljivača električnom energijom i što nam je ukazala svoje  povjerenje kad se kao prvi takav kupac u Republici Hrvatskoj odlučila za korištenje električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora. Odabirom proizvoda ZelEn potvrdila je svoju usmjerenost društveno odgovornomu poslovanju, pokazala da prepoznaje tržišne trendove i da zajedno s HEP Opskrbom želi biti tržišni predvodnik”, izjavila je Tina Jakaša, direktorica tvrtke HEP Opskrba.
 
ZelEn je proizvod  namijenjen isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje energije iz obnovljivih izvora. Svi kupci proizvoda ZelEn na promidžbenim materijalima i proizvodima mogu koristiti zaštićeni žig ZelEn – Prijatelj prirode te na taj način građanima prenijeti jasnu poruku da za proizvodnju svojih proizvoda ili pružanje usluga, koriste električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora.
 
Vrijednost projekta ZelEn ogleda se i u tome što se naknada za uporabu zelene energije odvaja u fond iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva kao što su vrtići, škole i domovi i slične institucije.
 
Prednost tog  okolišno održivog proizvoda, uz HRT, dosad je prepoznalo više od 100 društveno odgovornih tvrtki u Hrvatskoj i regiji, među kojima su Heineken Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla, Ilirija, Aquafilcro, Drvenjača, Vivera, JGL, Regeneracija, NP Plitvička jezera, Croatia Airlines,  Valamar Riviera, Plodine, Erste Banka  i drugi.

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.