EN
HEP Proizvodnja dobila certifikate ISO 14001:2015 i ISO 9001:2015

HEP Proizvodnja dobila certifikate ISO 14001:2015 i ISO 9001:2015

30.01.2018.
U sjedištu HEP-a danas je održana dodjela certifikata HEP Proizvodnji za uveden integrirani sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015 te sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2015.

Certifikate je dodijelila certifikacijska kuća TÜV Croatia d.o.o., a oni su rezultat  zajedničke suradnje i predanog rada djelatnika HEP Proizvodnje na svim razinama i tvrtke. Predsjednik Uprave TÜV Croatia d.o.o. Đuro Tunjić istaknuo je da je HEP Proizvodnja sa 35 sastavnica najveći sustav upravljanja okolišem i kvalitetom koji su certificirali, te da se certifikat ne dodjeljuje, nego se zaslužuje.

Direktor HEP Proizvodnje Željko Starman čestitao je svim djelatnicima  na zalaganju i trudu u procesu uvođenja spomenutih certifikata.

Prezentaciju o ISO certifikatima održala je voditeljica Tima za uvođenje sustava upravljanja okolišem i kvalitetom Monika Babačić, koja je spomenula kako su prednosti uspostave sustava prema ISO normama prepoznate u HEP-u još 2002. godine kada su započele aktivnosti uvođenja sustava upravljanja okolišem u TE-TO Zagreb. TE-TO Zagreb je ujedno i prvi pogon u HEP grupi koji je 2005. godine ishodio certifikat za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001. HEP Proizvodnja je 5. prosinca 2017. godine objedinila sve sustave upravljanja okolišem i kvalitetom u svim svojim proizvodnim pogonima te je uveden i potvrđen jedinstven sustav na razini cijele HEP Proizvodnje.

Certificiranim sustavima upravljanja okolišem i kvalitetom HEP Proizvodnja svrstava se u moderne, okolišno osviještene tvrtke koje na taj način dokazuju svoju usmjerenost na otkrivanje potencijala za poboljšanja i uštede, povećanje kvalitete proizvoda, poboljšanje ugleda u javnosti, smanjenje rizika u poslovanju, povećanje učinkovitosti procesa, smanjenje mogućnosti negativnog utjecaja na okoliš, te usklađenost s propisima zaštite okoliša.